Zonnepanelen reinigen - Tirion Dienstverlening

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Zonnepanelen reinigen

Diensten
Zonnepanelen reinigen

Om optimaal rendement te halen uit zonnepanelen.
Uw meest voorkomende vragen over zonnepanelen reinigen beantwoord!

Wast de regen de zonnepanelen dan niet schoon? Ja en nee.

Ja, want regenbuien reinigen zonnepanelen van grove deeltjes zoals bladeren, takjes en zand.
Nee, want zure regen, vogelpoep, fijnstofdeeltjes blijven kleven aan de zonnepanelen. Dit vormt aanslag op de zonnepanelen. Het reinigen van zonnepanelen is belangrijk om die aanslag te verwijderen.

Houdt aanslag op de zonnepanelen echt te zon tegen?

Kijk maar eens naar de aanslag op ramen van woningen of bedrijfspanden die niet worden onderhouden. Dikke aanslag op de ramen zorgt voor minder zicht. Aanslag op zonnepanelen houdt de zon tegen. Wat een gemiste kans om energie op te wekken!

Wat voor aanslag zit er dan op de zonnepanelen?

Denk aan aanslag door zure regen, fijnstofdeeltjes van uitlaatgassen van auto’s en industrie, rook uit schoorstenen, spinnenwebben, spinnenpoep, vogelpoep, woestijnzand maar ook grotere deeltjes zoals bladeren, takjes en zand. Vuil vormt een laagje op het zonnepaneel, aan dit laagje blijft steeds meer kleven. Zonlicht wordt zo geblokkeerd. Het reinigen van zonnepanelen is daarom een belangrijk onderdeel van het onderhoud van uw zonnepanelen.

Welke andere factoren zorgen voor vuil op mijn zonnepanelen?

Andere factoren die uw zonnepanelen extra vuil maken zijn:
·         of uw zonnepanelen in een vliegroute van vogels liggen
·         of er bomen in de buurt staan
·         of aan een drukke weg liggen
·         of er industrie in de buurt is
·         of er een open weiland in de buurt is
·         hoeveel opspattend water op de zonnepanelen komt
·         of er sporen van mos, pollen of ander organisch materiaal in de lucht zit
·         of de zonnepanelen plat of schuin liggen
·         op de zonnepanelen op een dak  of op de grond bevestigd zijn
Eén of meerdere van deze factoren kunnen extra aanslag veroorzaken.     

Mijn leverancier heeft mij verzekerd dat reinigen niet nodig is. Waarom dan geld uitgeven aan het reinigen van zonnepanelen?

Hoewel het waar is dat de regen grove deeltjes wegspoelt is het reinigen van uw zonnepanelen net zo nodig als het lappen van uw ramen of het afnemen van uw autoruiten. Eigenlijk is regen medeoorzaak voor aanslag op zonnepanelen, samen met heel veel ander factoren die langzaam een laagje op het zonnepaneel achterlaten. Voor een optimale werking van uw zonnepaneel is het verwijderen van aanslag echt nodig. U voorkomt zo rendamentsverlies en kan zoveel mogelijk licht de zonnecellen bereiken.

Hoe wordt de aanslag dan verwijderd?

Wij gebruiken daarvoor telescoopstelen met osmose water. Osmose water is water dat is gefilterd. Door een speciale behandeling zijn mineralen uit het water gehaald. Het is water in z’n zuiverste vorm; zonder kalk, ijzer, lood, zouten, magnesium, calcium, kalium en organisch materiaal. Dit ‘lege water’ laat daarom geen strepen achter maar neemt juist vuil op. Daardoor is dit water uiterst geschikt om objecten schoon te maken. Bovendien blijven deeltjes minder snel kleven aan uw zonnepaneel nadat het is gereinigd met osmosewater. Schoonmaakmiddelen en chemicaliën zijn daarom niet nodig om uw zonnepanelen te reinigen. Wilt u het proces achter osmose water beter begrijpen? Kijkt u dan op de site van het waterportaal van Nederland via www.water.nl/osmose.htm.

Moet de glazenwasser het dak op om mijn zonnepanelen te reinigen?
Meestal is dat niet nodig. De glazenwasser maakt gebruik van telescoopbewassing. Kort uitgelegd is dit een enorm lange uitschuifbare steel met een borstel erop. Een pomp in de bus of aanhanger van de glazenwasser pompt osmose water door slang die bevestigd is aan te borstel.  Om het systeem een beetje beter te begrijpen kijkt u hier een filmpje https://www.youtube.com/watch?v=SURsQlfQ1cc#action=share.
Op deze manier kan de glazenwasser voor 90 % van de gevallen uw zonnepanelen reinigen vanaf de grond. Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij komen uw zonnepanelen bekijken of dat bij u ook het geval is.

Hoe vaak moet ik mijn zonnepanelen reinigen?

Dat ligt aan de graad van de vervuiling en uw budget. Gemiddeld eens per jaar is een fantastisch uitgangspunt. Er kan worden bekeken of voor uw woning/pand het raadzaam is om het vaker te laten reinigen. Afhankelijk van vele factoren rondom uw zonnepanelen. Kik hier voor meer informatie over welke factoren daar van invloed op zijn.

Hoeveel kost het reinigen van zonnepanelen?

Kort door de bocht gezegd: tussen de 3 en 5 euro per zonnepaneel. Dit ligt aan factoren zoals de bereikbaarheid van de zonnepanelen, graad van vervuiling, de frequentie van de reiniging die u wilt en het aantal zonnepanelen dat u heeft. Vraag vrijblijvend een offerte aan via deze link.

Kan de glazenwasser meteen de ramen zemen?

Geen probleem. Als we dat van te voren afspreken, plannen we dat in. Klik hier voor meer informatie over glasbewassing.

Ik ben een bedrijf en heb veel zonnepanelen om te reinigen. Kan dat?

Geen probleem, vraag offerte aan, en we maken samen afspraken.


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu